A három nagy fesztiválra azaz a VOLT-ra a Balaton Soundra és a Szigetre már november 2-ától kaphatóak a jegyek. A viszonylag fiatal balatoni fesztivál és az idén 20. évét betöltendő Sziget, hivatalosan is bekerült a Festival Awards Europe legjobbjai közé, amely nagy elismerést jelent hiszen Európa legnagyobb fesztiváljai versenyeztek. A végleges és pontos eredményre 2013 januárjában derül fény.

Egy fesztivál az Alpok lábánál!

Július 3-6-ig rendezik meg a 2013-as VOLT fesztivál Sopronban. A jegyek középár kategóriában helyezkednek el, december 31-ig egy bérlet 19.900 Ft, ami jó árnak számít hiszen cserébe több napon át tartó buliban vehetünk részt világhírű bandákkal és előadókkal.
Idén a fellépők között lesz a 30 Seconds To Mars, akik folyamatos turnézásaikkal már a Gunniess Rekordok Könyvébe is bekerültek. Magyarországon is már sokadjára járnak, de úgy tűnik megunhatatlan zenekar, mindig is a kívánságlisták elején szerepeltek. Hatalmas rajongótáborral rendelkező zenekar, akik színpadi showjukkal mindig emlékezetessé tesznek egy fesztivált.
Szintén Amerikából látogat el a VOLT színpadjára a Queens of the stone age. A rock zenét játszó banda most lép fel először országunkba, a rajongók nagy örömére. Érkezik még a VOLT fesztiválra az angol Example, aki tavaly a Balaton Soundon játszott a népes magyar Example rajongó közönségnek. Az biztos, hogy a fesztivál szervezőinek biztos siker Example-t a fesztiválra hívni, hiszen zenéjében sok stílus keveredik, ez lehet a titka a nagy számú rajongótáborának. Szintén Angliából érkezik Jamie Woon, aki számára nem ismeretlen Magyarország. Nemrégiben teltházas koncertet adott Budapesten, és az sem mellékes információ, hogy egyik meghatározó számának videoklippjét, a Lady Luck-ot országunkban forgatta. Még egy névvel bővült a VOLT- fellépők listája mégpedig a Parov Stelar-al, akik az electro swing műfaj megteremtői.

Nyár, Balaton, minőségi szórakoztatás- Jövőre is vár a Balaton Sound!

 A magyar tengernél tartandó Balaton Sound fesztivál 2013-ban július 11-14-ig fog tartani. A Sound különleges környezete ezreket vonz, nem véletlen tehát, hogy idén bekerült az Festival Awards Europe legjobbjai közé. A jegyek árban sem vészesek, ha azt nézzük mit kapunk cserébe. A bérlet egészen áprilisig 33.000 Forint, azonban lehetőség van kombinált jegyet kapni, ez esetben 49.000 Forintért vehetünk részt a VOLT-on és a Balaton Soundon is, mely igencsak kecsegtető ajánlat.
Magyarországon van Európában a legtöbb fesztivál, melyek egytől egyig rendhagyóak, ugyanis az európai fesztiválok a zenére összpontosítanak. Egy-két színpaddal rendelkeznek ahol ha az egyik banda befejezte, következik a másik színpadon a másik, és van körülbelül egy nagy italos stand. Ezzel szemben nálunk a minőségi világzene jelenléte mellett, nagy hangsúlyt fektetnek a gasztronómiára is, egy külön nagy helyet biztosítanak az ételes standoknak ahol a magyaros ételektől az óriás amerikai hamburgerig minden megtalálható. Ezekkel az élményekkel és a különleges vízparti hangulattal még egyedibbnek számít a Balaton Sound, ahol részesei lehetünk annak a csodás látványnak, amikor a Nap a vízfelszín
alá bukik és a nagyszínpadon pedig a kedvenceink zenélnek!

A külföldieké lett a Szigetünk?

A Sziget fesztivál idén ünnepelte 20. születésnapját, de természetesen nincs megállás!A magyaroknak sajnos már nem sorolható a legkedvesebb fesztiváljai közé, de nem véletlenül a leglátogatottabb fesztivál. Sokszínűségével, és egyedi hangulata illetve remek fellépő listája miatt évről évre rengetegen látogatnak ki. Egyedisége a helyszínben is rejlik, hiszen egy nagy főváros szívében rendezik meg, mely rendkívül különlegessé teszi. Ilyesmit nem látni külföldön! Arra hogy egyre több külföldi jön a magyar fesztiválra, igazán büszkének kell lennünk, hiszen legalább a fesztiválozásban újat és különlegeset tudunk nekik mutatni. Közel 400 000 látogatottsággal büszkélkedhet a Sziget, és 2012 januárjában elnyerte az European Festival Awards – Best Major Festival díját. Sokszor keltették már azt a hírt, hogy nem kerül megrendezésre, de ahelyett, hogy ezzel foglalkoznánk, inkább örülnünk kéne annak, hogy nálunk rendezik meg ezt a díjnyertes fesztivált.
Mivel a Sziget csak augusztus 5-étől veszi kezdetét, így a fellépők nevei még nem kerültek ki. Két név azonban biztos, mégpedig a VOLT-on is fellépő Parov Stelar Band akik híresek a színpadi jókedvükről, és a jó bulihangulat megteremtéséről, illetve a Brit Awards-on életműdíjjal jutalmazott Blur zenekar, akik azt ígérték,  hogy a 2013-as koncertjeikre egyedi show-val készülnek!

Kapcsolódó linkek :

A Sziget fesztivál hivatalos honlapja.

A VOLT fesztivál hivatalos honlapja.

A Balaton Sound hivatalos honlapja.

 

Tóth Viktória